Svetski Dan životinja



U našoj zelenoj školi je u sredu, četvrtog oktobra, obeležen svetski Dan životinja. Sa pripremama smo krenuli nekoliko dana unapred pa smo na Facebook stranici organizovali takmičenje za najlepšu fotografiju sa kućnim ljubimcem. Mnogi učenici i njihovi roditelji su se priključili ovom nagradnom konkursu i želim ovom prilikom da se pohvalim divnom saradnjom sa roditeljima učenika nižih razreda koji su slali fotografije svoje dece i glasali za iste na sajtu koji smo koristili.

Na sam dan obeležavanja, učenici nižih razreda u matičnoj školi imali su priliku da čuju predavanje veterinara Mladena iz našeg sela, koji je govorio o tome kako se treba starati o kućnim ljubimcima, prevashodno psima koje najviše čuvaju u našem kraju, a kasnije je odgovarao i na mnogobrojna učenička pitanja.





Nakon predavanja, usledio je kratak program u kojem su učenici recitovali stihove o životinjama. Svima nam je izmamila osmehe na lica učenica Anđela iz drugog razreda sa predivnom dramatizacijom pesmice Čika Jove Zmaja, "Neće mačka da se sigramo". Njenu fotografiju, na žalost, nemamo jer smo svi bili omađijani njenim izvođenjem ove pesmice pase  niko nije setio da fotografiše. 




Na posletku smo nagradili sve ljubimce čiji su vlasnici učestvovali u foto konkursu. Konkurencija je bila jaka, a žiriju nije bilo lako da se odluči ko bi trebalo da pobedi. Zato smo nagradili sve! 



Ovom prilikom želim da se zahvalim Ružici Pavlović koja je sponzorisala nagrade za pse, a nagrade su doneli Dejan i Vera.

Takođe želim da iskažem veliku zahvalnost ljubaznim prodavačicama iz samoposluge "Trapić" koje su nam upakovale nagrade i sponzorisale i jednu nagradu u vidu mačje hrane.

Hvala svim nastavnicima koji su pripremali svoje učenike, Vanji, koja je probala sa svima i vodila program, roditeljima koji su slali fotografije, a posebno Kaćinoj majci koja je u devetom mesecu trudnoće došla da prati program i donela kaćinog crnog zeca. 

Коментари